Search
arhiv novic

Vse novice

Bodi sprememba: novodobni podjetnik ne gara in trpi, temveč uživa in ustvarja

Zakaj tako pogosto vztrajamo v isti situaciji, čeprav je slaba in nam ne ustreza? Odgovore na to in podobna vprašanja ponujajo Špelca Morojna in njeni gosti v projektu Bodi sprememba 2016.

Recept za zdravo bučno pito

Ekipa PlanetBIO prisega na zdravo prehranjevanje, zato so za vse zdravojedce pripravili tale okusen in preprost jesensko-zimski recept za vegansko pito.

Redna vaginalna spolna aktivnost poskrbi za boljšo formo in zdravje nožnice

Poskrbimo, da inkontinenca ali uhajanje urina ne bo motila naših spolnih užitkov.

Inkontinenca razširjena bolj kot si mislimo – tudi med mladimi

O inkontinenci nočemo razmišljati … Toda … kaj če je že tu, tako potuhnjena, da se je še ne zavedamo?

Zakaj nas poleti pogosto tišči lulat in kako to preprečiti?

Poletno sproščeno vzdušje nam lahko zagrenijo težave z mehurjem. Namesto, da bi neobremenjeno uživali, se neprestano ukvarjamo s tečnim tiščanjem v mehurju, vlažnimi spodnjicami in iskanjem stranišča.

Kompost ima lahko vsak

S takšnim načinom ohranjujemo naravo, saj je razgradnja organskih odpadkov hitrejša in tako z obveznim ločevanjem bioloških odpadkov zmanjšujemo tudi komunalne stroške.

Kako se po naravni poti znebiti holesterola

Tri četrtine odraslih Slovencev ima povišan holesterol. Kako si lahko pomagamo na naraven način in katera živila so najbolj primerna?

Zgodba o vrnitvi k naravi, kulturni dediščini in h koreninam

Spodbudna zgodba fanta, ki so ga vsakodnevne informacije o nevarnosti uvoženih živil spodbudile, da doda svoj prispevek k povečanju lokalne samooskrbe

Majska vrtna opravila

Maj je dobil ime po rimski boginji pomladi in rodovitnosti – Maji, ki so jo počastili tako, da so najlepšemu mesecu v letu dali njeno ime.

Bogastvo in kulturna dediščina slovenskega podeželja skozi Dobrote slovenskih kmetij

Predzadnji vikend v maju se Ptuj spremeni v mesto tisočerih dobrot, kajti v Ptuju priredijo razstavo in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov Dobrote slovenskih kmetij.

Evropska sredstva ustvarjajo spodbudne podeželjske zgodbe

S svežo finančno podporo iz Evrope se začel izvajati nov program za razvoj slovenskega podeželja za obdobje 2014–2020, v okviru katerega se bodo v kratkem odprli številni razpisi, ki jih ne smete zamuditi.

Obudimo svoje vrtove in povečajmo samooskrbo

Pred 50 leti je bila samooskrba v Sloveniji skoraj 80 odstotna, zdaj pa smo odvisni predvsem od uvoza in to predvsem zelenjave, ki sicer lepo uspeva tudi pri nas.

Aprila se na vrtu že začnejo zabavna opravila

April ali mali traven je 4. mesec v letu po gregorijanskem koledarju in ima 30 dni. Ime meseca izhaja iz latinske besede »aperire«, ki pomeni odpreti. V aprilu se zemlja »odpira« v novo rast in začne se pomladno prebujanje rastlin.

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}