Search
Teden brez plastike - pridruži se izzivu
09.06.2014, 10:34    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Free stock
Preberite še

Danes se je pričela globalna akcija, ki poziva vse prebivalce Zemlje, da poizkusijo en teden preživeti brez plastike. Težak izziv za naš način življenja.
Namen izziva Teden brez plastike ni, da bi ljudem otežili življenje, ampak da bi se pri vsakdanjih opravilih vprašali in pričeli zavedati kje vse nas spremlja plastika. Da se spodbudi debata ali je plastika zares rak sodobne družbe in v katerih primerih je morda celo smiselna in uporabna. 

Izziv Zero Plastik Week so prvič organizirali na Nizozemskem, ko se je ekipa prostovoljcev odločila, da tako ne gre več naprej in da bodo poizkusili ali je življenje brez plastike resnično mogoče. Po dveh letih od pričetka njihove pobude, se izzivu vsako leto pridružijo nove skupine posameznikov po celem svetu. Letos se je za pogumen korak odločila tudi ekipa slovenskih posameznikov. 

Kljub na začetku skromno zastavljenemu cilju, da k sodelovanju povabijo vsaj 200 ljudi, je pobuda doživela kar lep uspeh in prostovoljci verjamejo, da s skupnimi očmi, nasveti in motivacijo lahko postavijo zgled še marsikomu. 

Najprej so postavili stran na Facebooku-u katere namen je, da z objavami motivirajo en drugega, kako se izogniti plastiki v vsakdanjem življenju, potem pa so zaradi velike zanimanja sestavili še priročnik, ki ga prejme vsak, ki se prek spletne strani prijavi na izziv.


Vabljeni, da ga sprejmete tudi vi in se vpišete na tej strani: Teden brez plastike

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}