Search
Homeopatija za nosečnice, doječe mame, dojenčke in otroke
10.09.2014, 16:09    avtor: Petra Arula   vir: Petra Arula    foto: Ekologičen
Preberite še

Ste noseči, dojite ali imate dojenčka, pa bi radi pri nekaterih zdravstvenih težavah najraje poskusili homeopatijo, vendar ste o njej  premalo seznanjeni, Potem vam bodo spodnji odgovori Ines Logar pomagali pri odločitvi in uporabi homeopatskih zdravil.
Kako si lahko pomaga nosečnica, če zboli, se slabo počuti, se poškoduje, pa tudi pred porodom in med njim?

Homeopatska zdravila so naravna in lahko lajšajo nosečniške tegobe, pozdra
vijo najrazličnejše bolezni, olajšajo okrevanje po porodu, z njimi pa lahko zdravimo tudi dojenčke, lajšamo krčke, bolečine ob rasti prvih zobkov, zamašene noske, vnetja ušes …

Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinja, je odgovorila na najpogostejša vprašanja nosečnic in mamic o homeopatiji:


Homeopatska zdravila lahko uporabljajo tudi nosečnice, doječe mame in dojenčki. Kako to?

Homeopatska zdravila so zdravila naravnega izvora in so pripravljena s posebnim načinom, ki se imenuje potenciranje. S tem postopkom izdelave se praktično izničijo vsi strupeni in stranski učinki zdravila in zato je zdravilo primerno za nosečnice, dojenčke, doječe matere, starostnike ...

Ali obstajajo kakšni primeri, ko jih ne smejo jemati?

V osnovi ni kontraindikacij pri uporabi homeopatije, vendar izkušen homeopat vedno preceni, kdaj je nujno uporabiti tudi klasično zdravilo.


Pri kakšnih težavah si lahko pomaga nosečnica s homeopatskimi zdravili?

Nosečnica si lahko s homeopatijo pomaga pri vseh običajnih težavah, ki spremljajo nosečnost: od slabosti, zgage, krčev, nespečnosti, izrazitem hrepenenju po določeni vrsti hrane ...

Katera zdravila svetujete pri posameznih težavah?

Odvisno od simptomov, karakternih lastnosti pacienta, njegovem samo njemu lastnem doživljanju bolezni, se predpisujejo tudi zelo različna zdravila.

Si lahko pomagamo s homeopatskimi zdravili tudi pri porodu? S katerimi, kako?

Obstaja vrsta zdravil, ki se dajejo v času pred, med in po porodu. Kot priprava na porod in med popadki se uporablja Pulsatila, za odpiranje materničnega vratu Caulophyllum, po porodu Arnica za boljše celjenje aure.

Ali porodnica res lahko hitreje okreva, če uporablja določena homeopatska zdravila? Kako?

Prav uporaba Arnice pospeši energetske pretoke in s tem tudi hitrejše okrevanje po porodu.

Kako pa je z dojenčkom – mu lahko pomagamo pri prvih krčkih in prehladih?

Zelo dobro je pogledati, kje ima dojenček energetske blokade. Velikokrat imajo dojenčki zaradi poroda, ki je lahko težak in dolgotrajen, v sebi mnogo strahov in takrat pri prehladu lahko pomaga Aconitum, za umiritev dajemo zvečer Chamomillo in mnogokrat je Chamomilla dovolj tudi pri izraščanju zob. Za krče se dobijo tudi kompleksna zdravila, če enostavna ne pomagajo.

Vas o naravnem zdravljenju ter zdravljenju s homeopatijo zanima še več?

V četrtek 11. 9. 2014 se boste lahko s homeopatinjo Ines Logar pogovorili v živo – in to brezplačno v Cityparku. Spored drugih brezplačnih srečanj s strokovnjaki za mamice in nosečnice ter jogice za nosečnice, dojenčke in otroke si oglejte na www.citypark.si in na Facebooku Otroške jogice.

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}