Search
Guacamole
26.01.2011, 11:39    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Za ljubitelje avokada je guacamole odlična omaka, ki jo lahko kombiniramo z različnimi presnimi jedmi.




Guacamole lahko kombiniramo tudi s presnimi krekerji ali kakršno koli drugo zelenjavo, zvitki, sushiji ali ga uporabimo kot solatni preliv. Je zelo dobra rešitev, kadar nismo utegnili namočiti kakšnih drugih oreščkov ali semen, pa preprosto olupimo avokado, dodamo nekaj sestavin, ki jih skoraj zagotovo imamo doma (nič pa ni narobe, če kakšno spustimo ali dodamo drugo) in hranljiv, nasiten namaz je pripravljen. 

Potrebujemo:
1 avokado
paradižnik (2 češnjevca ali četrtina navadnega)
1 velika žlica nasekljane čebule
1 česnov strok
ščep soli
sok polovice limone
1 mala žlica olivnega olja

Priprava:
Vse sestavine damo v močan mešalnik in zmešamo do želene gostote. Sestavine lahko zmečkamo tudi v možnarju, ali s paličnim mešalnikom. Lahko pa avokado pretlačimo kar z vilicami, vse ostale sestavine pa pripravimo čim bolj na drobno sesekljane. Popolnoma odvisno od vašega okusa, saj je čar tudi v tem, da se določene sestavine čutijo posamezno, ali od pripomočkov, ki so nam v danem trenutku na voljo. 









if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}