Search
Čokoladno pomarančni chia truffles
22.12.2011, 14:45    avtor:   vir: Svet je lep    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Mehke in lahke čokolatine, ki se kar stopijo v ustih, ter takoj kličejo po naslednji :). Idealna sladica za zdrave in dišeče božične praznike.




Omenjene truffle odlikuje odličen okus, ki je mešanica orehov, pomaranče in čokolade, hkrati pa chia semena poskrbijo, da čokolatini niso mastni in težki ter jim da primerno rahlost in za zdrave maščobe omega 3. Pazite le, da vas ne zasvojijo preveč :).

Truffli:

1/4 skodelice semen chia

sok ene pomaranče (za namakanje chie)

1/4 skodelice grobo mletih orehov

1/4 skodelice rozin

1 žlica kakava v prahu

1 žlička vanilije v prahu

1 žlica agavinega sirupa (za bolj sladek okus)

ščep mlete pomarančne lupine (po želji)

pest kakavovih zrn

Priprava:
Semena chia najprej zmeljete v blenderju ali kavnem mlinčku ter namočite v pomarančni sok (ta naj v celoti prekriva chio), da chia nabrekne in se zmes zgosti. V multipraktiku zgoščeno zmes zmešajte z rozinami, grobo mletimi orehi, kakavom v prahu, vanilijo in pomarančno lupino. Še vedno ohranite koščke orehov, na koncu dodajte še kakavova zrna, ki jih lahko zmeljete ali pa le grobo zdrobite.

Maso postavite v hladilnik za vsaj pol ure, vmes pripravite čokolado.


Čokoladni obliv:

1 skodelica kokosovega olja ali kakavovega masla

3 žlice agavinega sirupa

žlica sladila yacon v prahu

2 žlici kakava v prahu

ščep himalajske soli

Priprava: 

Stopljeno kokosovo olje ali kakavovo maslo (razlika je v tem, da se kokosovo olje začne hitreje topiti) dobro zmešajte s preostalimi sestavinami.

Maso iz hladilnika oblikujte v več poljubno velikih kroglic, ki jih “oblečete” s čokoladnim oblivom. Pomagajte si z žličko ali vilico in jih odlagajte na peki papir. Postavite v hladilnik za nekaj ur, da se obliv strdi in postrezite.

Vir: Eva Žontar za Svet je lep in Planet Bio

 









if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}