Search
Kuhinjska gobica ali mini vrtiček
03.04.2012, 22:40    avtor: Bea   vir: Bea    foto: Internet

Kdo bi si mislil, da so tudi odslužene kuhinjske gobice lahko vir navdiha. Za vas smo poiskali nekaj kreativnih idej, kako jih ponovno uporabiti.
Če je v kuhinji kaj bolj smrdljivega kot stare umazane gobice za pranje posode, potem smo izgubili stavo, ampak prepričani smo, da mnogim izmed nas kljub ekološkim čistilom sčasoma prekipi in seveda se pojavi vprašanje kako reciklirati gobico za pranje.

Kaj pa, če bi jo ponovno uporabili in tako ubili dve muhi na en mah. Seveda ne mislimo dobesedno, da boste z gobico pobijali muhe, ampak na ponovno uporabo v različne praktične namene na katere mogoče niste pomislili prej.

 

1.      Če imate tudi vi v deževnih dneh problem z odcejanjem dežnikov in v vaši predsobi vedno nastane luža? Potem je idealna rešitev, da gobico postavite na dno koša za dežnike ali pa jo samo vstavite v lično posodico, da skrijete njen neprivlačen izgled. Parket v predsobi vam bo neskončno hvaležen.

2.       Imate doma veliko rastlin pa nimate časa zaliti vseh, ali pa vedno pozabite na kakšno? Da ne bi ostale žejne predolgo, si lahko s preprostim trikom pomagate pri oskrbi vaših lončnic. Gobico enostavno razrežite na manjše kose in jih vstavite na dno lonca svoje rastline. Gobica bo odvečno vodo vpila in jo tako shranila za hude čase vaše zelene prijateljice.

 

3.      Če imate doma otroke, vam bodo še kako hvaležni, da ste zavrgli gobico, nehali pomivati posodo in se jim končno posvetili. Skupaj lahko naredite spužvaste štampiljke v obliki srčkov, dreves, zvezdic in z njimi dekorirate papir, tkanino ali pa kar steno otroške sobe.  Otroški smeh, neprecenljiv!

4.       Za ozaveščanje vaših otrok o pomenu pridelovanja hrane pa si lahko z odrabljeno posodico za milo, gobico za posodo in steklenim pokrovom ali posodo naredite »učni« sobni vrtiček. Gobico obrežite na velikost posodice in jo vstavite vanjo. Prepojite z vodo. Po gobici potresite nekaj semen, ki hitro vzklijejo in pokrijte s steklenim pokrovom. Mini vrtiček postavite na svetlo mesto in skupaj z vašimi malčki boste vsak dan lahko nestrpno čakali na prve kalčke. Če nimate otrok, brez skrbi to naredite tudi za otroka v sebi, verjamemo da se boste zabavali.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}