Search
Domač mehčalec za perilo
10.10.2012, 07:58    avtor: Bea   vir: Bea    foto: Ekologičen
Preberite še

Če ste tudi vi en izmed tistih ljudi, ki so obsedeni z omamnimi vonji naravnega ali umetnega izvora in vaše stanovanje vedno diši bodisi po limonini travi, sivki ali cimetu, potem je ta nasvet ravno za vas. Kako doma narediti svoj pribljubljen mehčalec za perilo!
Nič lažjega kot domač mehčalec za perilo. Najboljše pa je to, da lahko pri vsakem pranju dodamo točno tisti vonj, ki nam v tistem trenutku najbolj paše.

 

 

 

 

 

 

 

Kako se torej lotiti zadeve? Čisto preprosto, potrebujemo:

 

  • sodo bikarbono
  • naravno esencialno olje (vonj po želji)
  • vodo (destilirano ali prevreto)
  • papirnate modelčke za muffine

 

Sodo bikarbono najprej zmešamo z vodo, do takšne gostote, da je še toliko trdna, da iz nje lahko oblikujemo kupčke. Dodamo par kapljic esencialnega olja (po želji glede na željeno koncentracijo vonja). Vse skupaj zmešamo. Mešanico vstavimo v papirnat modelček, da se uleže in malo posuši.

 

 

 

 

Mehčalec si lahko naredimo na zalogo, vendar ne pretiravajte, saj olja sčasoma oddajo svoj vonj. Najbolje, da si naredite količino za pranje čez vikend, ko je elektrika cenejša. Ker smo ekologični seveda peremo le ob vikendih kajne? Sicer boste po tem, ko boste videli kako preprosto je pranje s tem mehčalcem in kako sveža in mehka so vaša oblačila prati ves čas, a ne smemo pozabiti da imamo samo en planet.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}