Search
Presna delavnica: Svečane predbožične dobrote
29.11.2012, 08:10    avtor: Anja Ekologičen   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še

Ste si kdaj zaželeli, da bi se lahko sladkali brez slabe vesti z božanskimi sladicami polnimi življenja in ljubezni?
Zdrave presne sladice so okusna in preprosta pot do bolj zdravega prehranjevanja, ne da bi nam bilo treba narediti drastične spremembe v našem življenju.

Ponudba v trgovinah, restavracijah in slaščičarnah je vse boljša tudi na področju zdravih pesnih sladic, a ima eno veliko slabost – razmeroma visoke cene. A presne sladice so res tako preproste za pripravo, saj ni strahu, da bi se nam kaj zažgalo ali da nam kaj ne bi uspelo, zato bi bil skoraj greh, da se jih ne bi lotili doma vsaj ob posebnih priložnostih, kot so silvestrovo, božični prazniki, rojstni dnevi in podobna slavja. Presne sladice vedno očarajo naše domače in poskrbijo za zdravo sladkanje, ki nas in naše goste razvaja s hranilnimi snovmi in z božanskim okusom.

Na predpraznični delavnici bomo podali številne odgovore, trike in recepte, ki nam bodo pomagali pri pripravi zdravega slavnostnega predbožičnega ali silvestrskega jedilnika.

V četrtek, 29. novembra 2012, od 18. do 21. ure, se boste lahko sladkali in preizkušali številne presne dobrote na presni delavnici v okrepčevalnici Gostilna Dela, Poljanska 7, 1000 Ljubljana Center. Na delavnici boste med drugim tudi spoznali:

tehnike in trike za pripravo zdravih presnih sladic

pripomočke, ki jih potrebujemo pri pripravi presnih sladic

alternativne možnosti zdravju prijaznih sladil

osnovne sestavine iz katerih lahko sami ustvarjate vaše dobrote

uporabne nasvete za uporabo oreščkov

pripravo datljeve paste in možnosti uporabe

kako lahko izdelujemo domačo presno čokolado

prednosti surovega kakava

ter številne uporabne informacije.

 

Poleg tega boste lahko v živo preizkusili nastale slastne osvežilne shujševalne dobrote (prinesite tudi posodice, saj boste, kar bo ostalo odnesli s seboj domov):

 

eliksir za srečo – ki nas spravi v dobro voljo

mangov puding s kokosovo smetano – ki nas sredi zime oskrbi z vitaminsko bombo

višnjevi trufli s kakavovimi zrni – za dozo antioksidantov in ugoden vpliv na srce in ožilje

čokoladno pistacijina krema – za zdravo črevesje in dobro voljo

najboljši jabolčni zavitek – ki izboljša našo prebavo in nas ogreje.

 

Recepti, ki jih bomo pripravili, so primerni tudi za alergike in vegane, saj ne vsebujejo mlečnih izdelkov, sladkorja, moke, jajc in arašidov.

 

Anja Horvat Jeromel, ki vodi delavnico, vam bo na voljo tudi za individualne nasvete.

Udeleženci delavnice si boste lahko tudi ogledali in kupili knjigo Presni gurman s 5-odstotnim popustom in knjigo Zelena presna rapsodija, Marine Dagarin.

 

 

 

Pridružite se in se prepričajte, kako preprosto in okusno je lahko zdravo življenje.

 

Z ljubeznijo do vas in do planeta,

Anja Horvat Jeromel, presna kuharska mojstrica

 

Več informacij in prijave:

Anja Horvat Jeromel

Elektronska pošta: anja@ekologicen.si

Telefon: 040 29 77 28

www.presnaumetnost.si

 

Prispevek za delavnico in jedi: 50 EUR na osebo

 

Anja Horvat Jeromel, urednica, novinarka spletnega portala Ekologičen in ustanoviteljica Presne umetnosti ter raziskovalka žive hrane je na svoji poti presnega načina življenja raziskovala, preizkušala in ustvarjala učinkovite recepte, zato s tistimi, ki se ji želijo pridružiti na poti kakovostnega življenja, ter postati vitki, zdravi in polni energije, svoje znanje deli prek delavnic, predavanj in svetovanj o zdravem presnem prehranjevanju in pripravi presne hrane. Julija 2012 je imela tudi izjemno uspešen 1-tedenski seminar o zdravem presnem prehranjevanju v okviru programa Harmony na otoku Pašman.

Anja na področju zdravega načina življenja sodeluje tudi s strokovnjakom za bioresonančno zdravljenje, Jernejem Brodnikom, mag. farm., iz Energijske točke, in strokovnjakinjo za homeopatijo, Natašo Herlič Švagerl, mag. farm., iz Bio holistike. Je tudi soustanoviteljica Partnerskega kmetijstva, v okviru katerega ima številne kontakte s slovenskimi ekološkimi kmetijami, s katerimi sodeluje in izmenjuje svoje izkušnje. Poleg tega je aktivna v številnih pobudah za lokalno samooskrbo in človeku ter planetu prijazen način življenja. Poleg slastnih receptov jo navdihujejo tudi zelišča, duhovnost, narava, ples, moda, do-it-yourself projekti in kultura naših prednikov.

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}