Search
Čebelam prijazne občine
10.12.2012, 07:30    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Čebelarska zveza Slovenije in Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sklopu akcije Ohranimo čebele ozaveščata ljudi o pomenu čebel za naše okolje in življenje. Tako vsako leto razglasijo tudi čebelam najbolj prijazno občino. Letos je ta naslov dobila občina Črnomelj.
Poleg natečaja Čebelam najbolj prijazna občina razpisujejo tudi natečaj za Čebelam najbolj prijazno podjetje. S takšnimi projekti menijo, da posredno dvigujejo in ozaveščajo javnost o pomenu čebel.

 

V letu 2012 se je za laskavi naslov potegovalo kar 37 občin, leto poprej, torej 2011 pa 18 občin. Letos so se med tri najboljše uvrstile občine Črnomelj, Ljutomer ter občina Laško. Zmagovalec natečaja je bil razglašen na Brdu pri Lukovici v soboto 1. decembra 2012 ob dnevu čebelarskega turizma.

 

 

Občina Črnomelj, se seveda zaveda, da so za prejeti naziv najbolj zaslužni aktivni člani Čebelarskega društva Črnomelj, Čebelarskega društva ob Kolpi in Lahinji in Čebelarske zveze Bele krajine. Predvsem pa je razveseljivo, da omenjena društva in zveza skrbijo tudi za prenašanje znanj na mlajše rodove saj vzorno sodelujejo s čebelarskimi krožki na OŠ Dragatuš, OŠ Vinica in od letos v Varstveno delovnem centru Črnomelj.

 

Več o projektu si preberite TUKAJ

 

 

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}