Search
Presna marelična torta
06.12.2012, 07:43    avtor: Bea   vir: Teresamisu    foto: Teresamisu
Preberite še

Presne sladice so včasih tako preproste za pripravo, da komaj lahko verjamemo. Če vas tale marelična torta ne bo prepričala, potem pač niste gurman.




Prva plast

1 skodelica brazilskih oreščkov

1 skodelica suhih marelic (namočenih za 2 uri)

2 čajni žlički vanilije

3 jušni žlici presnega kakava v prahu

2 jušni žlici kakavovega masla

V mešalniku zmešajte suhe marelice s pol skodelice vode in iz tega naredite marelično pasto. Dodajte še vse ostale sestavine razen kakavovega masla. Dodajte ga na koncu.  Vnesite v tortni model.

 

Krema

1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih za 2 uri)

1 skodelica suhih marelic (naredite isto marelično pasto kot zgoraj opisano)

1 skodelica svežih marelic (lahko uporabite tudi zamrznjene)

2 čajni žlički vanilije

Ščepec soli

1 čajna žlička agar agarja*

Agava (lahko uporabite tudi med)

*Agar agar je popolnoma rastlinsko želirno sredstvo, odlična alternativa živalski želatini. Brez konzervansov in nevtralen v okusu. Priprava:  1 čajno žličko agar agarja zmešajte z 1 dcl vode ali jabolčnega soka. Med stalnim mešanjem kuhajte na nizkem ognju in zavrite za nekaj sekund. Pustite, da se ohladi. Primešajte k zmesi.

Zblendajte marelično pasto z vsemi ostalimi sestavinami razen agar agarja. Dodajte ga na koncu, ko ga skuhate, zblendajte samo nekaj sekund.

Za dekoracije lahko zmešate kakavovo maslo, kakav v prahu in agavo. Nanesite na torto.

 

 

Več receptov dobite na: Teresamisu









if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}