Search
Novoletni okraski iz filca
07.12.2012, 07:43    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Pinterest
Preberite še

Doma narejeno praznično okrasje je vedno odličen izgovor za kvalitetno druženje z vašimi otroki in ostalimi družinskimi člani. Pustite domišljiji svojo pot, mi pa vam predlagamo nekaj namigov kje začeti.
Vse kar potrebujete za izdelavo tega čudovitega obeska iz filca je pravokoten kos malo debelejšega filca, ki ga najdete v vseh bolje založenih trgovinah z umetniškim materialom, olfa nož ter šivanko in kos vrvice.

 

1. Najprej zarežite enakomerne ravne linije, približno enake širine. Če so zraven otroci, jih seveda opozorite, da je delo z nožem nevarno in v domeni staršev.

 

2. Ko ste kos filca zrezali, začnite lepiti skupaj konice narezanih pravokotnikov. Lepite jih na izmenične strani, najprej spredaj, nato obrnite kos in zlepite naslednjo plast na drugi strani. Tako dobite kompleksen in čudovit vzorec okraska.

 

 

3. Ko ste zlepili vse strani počakajte, da se lepilo posuši. Če bi se radi izognili umetnim lepilom, lahko konice trakov tudi zašijete skupaj, glejte le, da boste to naredili diskretno, da se šivi na zunanji strani ne bodo videli.

 

4. Na koncu potegnite s šivanko na zgornjem ter spodnjem koncu vrvico, ki bo držala okrasek. Lahko ji dodate še kakšno kroglico, da bo okrasek še bolj kreativen.

 

 

Če vaša kreativna žilica še ne bo potešena pa lahko okrasek še dodatno obogatite s kakšnimi bleščicami ali drugimi detajli. Otroci bodo imeli sigurno kakšno super idejo. Veliko užitkov ter družinskega veselja!

 

Vir: Pinterest

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}