Search
Solata z beluši in avokadom
14.05.2010, 13:15    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Anja Horvat Jeromel
Preberite še
Spomladanska hranljiva in osvežilna solata z rahlo prečiščevalnim učinkom, ki ga premorejo beluši.


Beluše lahko uživamo tudi surove, saj tako najbolj ohranimo njihovo hranilno vrednost. Lahko jih tudi nekoliko sušimo v pečici ali dehidratorju do 42 stopinj, saj tako še vedno ohranimo njihovo hranilno vrednost, a jih vseeno nekoliko omehčamo. Če pa se odločite za kuhano različico, pa predlagamo čim krajše kuhanje na pari.

Sestavine:
zelena solata
beluši
avokado
hladno stiskano olivno olje
črni sezam
neoluščen sezam
2 stroka česna
malo himalajske soli

Priprava:
Operemo beluše in jih odlomimo, da odstranimo spodnji oleseneli del. Nato jih narežemo na 2 cm dolge koščke. Operemo in osušimo tudi zeleno solato ter jo narežemo na čim manjše rezance. Beluše in solato začinimo z olivnim oljem, himalajsko soljo, česnom, dodamo na kose narezan avokado in potresemo s črnim in svetlim sezamom.








if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}