Search
Priprava jedi z mešalnikom
28.05.2012, 18:20    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Ekologičen
Preberite še

Pri pripravi zdravih presnih jedi ne gre brez kvalitetnega mešalnika. Nakup naj bo premišljen, saj gre za dolgoročno naložbo v vaše zdravje. 
Super, odločili ste se, da se boste začeli malo bolj zdravo prehranjevati. Prebrali ste kakšno knjigo ali dve na to temo, pogledali kakšen koristen video. Kaj pa sedaj? Kako se v praksi lotiti priprave zdravih jedi. Sigurno ste med vsem materialom nič kolikokrat naleteli na besedo smoothie, shake, namaz ali kaj podobnega. Zakaj vsi govorijo o smoothiejih in jih tako na veliko uživajo?

 

Ker so preprosti za izdelavo in ker zaradi svoje strukture hitreje in bolj učinkovito pridejo v naše telo, našo kri, naše celice. Pa še presni so. Torej nobenega kuhanja! To je super novica za vse, ki v kuhinji niso tako vešči. Za pripravo smoothieja je ključna kombinacija živil, ki ji zmešamo. In to je to! Bolj preprosto ne more biti.

 

Če ste se prvič srečali s presnim načinom prehranjevanja ne moremo mimo pomembnega dejstva. Za pripravo jedi boste potrebovali kvalitetna živila, ki jih lahko kupite v kakšni od specializiranih trgovin, kot je na primer Vega shop. Ne pozabite na svojo svežo, eko zelenjavo iz tedenskega zabojčka ali domačega vrta. Hkrati pa seveda ne gre brez mešalnika ali »blenderja« kot mu ljubkovalno pravimo.

 

Torej, kakšen blender kupiti? Tukaj se znajdemo v povsem novem svetu. Zelenjava namreč vsebuje mnogo vlaken, ki jih je težko popolnoma razbiti brez močnega mešalnika. Mogoče se vam bo zdelo smešno, ampak iz izkušenj mnogih presnojedcev se vsekakor splača na začetku vložiti malo več denarja, da nam mešalnik služi optimalno in da so tako tudi naši zdravi obroki najbolje pripravljeni. Mešalnik bo res povrnil začetni strošek, saj nam bo vsak dan "skuhal" bogat vitaminski obrok. Zato je to v resnici naložba vase.

 

Priporočamo mešalnik Vitamix, kjer že ime pove, da pri pripravi jedi, ohranimo vse koristne snovi in vitamine. Seveda vam mešalnik ne bo služil le za smoothije, ampak z njim preprosto pripravite tudi razne omake , namaze, ledene sorbete, sladoled in še kaj.

 

Vitamix
je izredno preprost za uporabo, kar tudi ni zanemarljiv podatek. Saj veste, da se vedno vsi izogibamo pomivanja posode, zakaj bi bilo tukaj kaj drugače. Vitamix sčistimo hitro in preprosto. Glede na vrsto jedi, ki jo pripravljate, lahko nastavite tudi različne hitrosti mešanja ima pa tudi funkcijo turbo hitrost, ki omogoča 37 000 vrtljajev na minuto. Kot profesionalci boste mešali svoje zdrave sokove, namaze in smoothije in se preprosto spraševali, kako ste lahko do zdaj živeli brez mešalnika.

 

Mešalnik Vitamix lahko kupite v spletni trgovini Vega shop, ki je uradni uvoznik za mešalnike. Vsekakor pa je sedaj pravi čas za nakup Vitamixa, saj do konca maja pri njih poteka nagradna igra. Izkoristite trenutek in se pripravite na sezono! Na spodnjih linkih pa najdete več informacij. Veliko sreče pri žrebu in dober tek!

 

 

Mešalnik Vitamix


Nagradna igra Vitamix


Vega shop

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}