Search
Ogledalo morja - Naraja tabor za otroke
25.06.2012, 19:24    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Bistvo narajanj za otroke je življenje v Naravi, navajanje na preprostost, sprejemanje danih razmer in spoštovanje vsega, kar nas obkroža- Počitnice malo drugače.
Taborjenje usmerjata


Maja Kenda in Mitja Horvat s sodelavci. Skozi lastno izkušnjo bivanja v naravi in čutenja sveta, ki ju obdaja, svoje izkušnje predajata Narave lačnim.

 

Maja s svojim čutom za ustvarjanje lepot Življenja, ki jih nosimo v sebi in nas obkrožajo, prida k celoti Ženski princip.

 

Mitja pa z obvladanjem raznih naravnih veščin in močjo prizemljevanja, pridaja Moški princip. Ko sta ta dva združena v harmoniji, nastane družina, pleme, kjer se otroci učijo iz izkušenj, odkrivajo svoje talente in razvijajo kreativnost. Na ta način si vsi dovolimo razviti svojo pravo naravo in jo tudi izraziti z ljubeznijo, samozavestjo in odločnostjo.


Lokacija:

Strunjan, pri šoli Elvira Vatovec, za otroke s posebnimi potrebami. Tam imamo na voljo hišo z učilnicami, sanitarijami, kuhinjo in travnik pred hišo, nezasajene vrtove ter še en velik travnik s staro oljko in kanelami, kjer bomo lahko ustvarjali po navdihu. Pod nami je divja plaža, kamor se bomo hodili namakat, potapljat in ustvarjat umetnije iz kamnov, kanel in naplavljenega lesa...Program:

program je okviren, prilagajal se bo trenutnemu navdihu in razmeram, zastavljene smernice pa so:

- izdelava naravnih bivališč in zavetišč iz kanel, vej, kamnov in drugih materialov. Odkrivanje načinov Naravnega gospodinjstva, ki nas na preproste načine razvaja(zbiranje vode, stranišče, preprosta kuhinja, razporeditev prostora, nadstreški za divje spalnice,...)

- potapljanje na vdih in razne igre zlitja z veliko modrino

- ustvarjanje mandal, barvanje kamenčkov, ustvarjenje z glino, glasbeno ustvarjanje

- raziskovanje okolice, ogled strunjanskih solin, spoznavanje vegetacije in živali, ki gnezdijo pri bližnjem jezeru, nabiranje divje hrane(slanuša, divja špinača,...)

- nabiranje zdravilnega blata iz solin in mazanje po telesu

- glasbeni in plesni večeri ob ognju , priprava hrane na ognjišču

- če bodo  primerni pogoji, bomo šli tudi jadrat z jadrnico, se poučili osnov jadranja, značilnosti vetrov in doživeli življenje morskih popotnikov.

- program bodo izpolnile še druge veščine in učenja, ki nam jih bo sproti ponudila Narava, zato sebomo pustili presenetiti in z budnimi očmi opazovali, kaj nam želi ponuditi.

Bistvo našega druženja pa bo Življenje v Naravi, navajanje na preprostost, sprejemanje danih razmer in spoštovanje vsega, kar nas obkroža.


Oprema:

-prinesite s sabo spalno vrečo in podlogo, šotorov ne potrebujemo, ker bomo v primeru dežja spali v hiši, drugače pa tudi zunaj, pod zvezdami.

-Oblačila, kopalke, brisače, obutev za pohode, vetrovko.

- glasbila: bobne, piščali, ropotuljice, če imate kaj doma.

- baterijsko svetilko, žepni nožek, kompas,...

- masko, dihalko in plavuti. kdor nima, naj ne skrbi, si bomo izmenjali.  


Prispevek za taborjenje

vključuje najem prostora in hiše, vse tri dnevne obroke, material za ustvarjalnice, ter organizacijo. 165€ na osebo za 7 dni 2 člana družine - 10% popusta 3 člani družine in več: 20% popusta


Drugo:

- mobilne telefone in druge eletronske napravice pustite doma. Za obveščanje zaskrbljenih staršev bodo na voljo prisotni učitelji.

- hrana bo vegetarijanska in kar se da ekološka, skupno nabrana od bližnjega kmeta, čim več obrokov bo dopolnjenih z divjo hrano iz okolice


Prijave

prijave zbiramo do zapolnitva mest. Zaradi kvalitete doživljanja je število prostih mest omejeno na 12 udeležencev.

Prijave zbiramo na naraja.mo@gmail.com ter na telefon 070 264 985 (Mitja) in 040 864 648 (Maja) več o  Naraja aktivnostih in drugih sorodnih dogodkih si lahko ogledate na www.centerastera.si

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}