Search
Presni piškoti iz murv
12.11.2012, 13:50    avtor: bea   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Murve vsebujejo veliko vsebnost vitamina C, železa, kalija, magnezija in vitamina K. Nekaj časa so jih zanemarjali, sedaj pa se njihov sloves vrača. Odlične so kot prigrizek v kombinaciji z drugim suhim sadjem ali kar same, kadar potrebujete energijo.
Še boljše pa je, če iz njih naredimo slastne presne piškote. Piškoti iz murv so narejeni hitro in so idealni, če morate na hitro pripraviti sladico za nenapovedane goste ali pa če se vam zahoče nekaj sladkega pa nimate doma ničesar že pripravljenega. Seveda bodo zadišali tudi tistim, ki so do presnojedstva morda zadržani saj je njihov vonj naravnost omamen.

 

Kaj potrebujemo za pripravo presnih piškotov iz murv:

- dve tretjini skodelice murv

- tretjino skodelice dateljev (razkoščičenih)

- četrtino skodelice rozin

- cimet (po želji)

- tretjino skodelice murv (za končno dekoracijo)

 

Najprej v mešalniku zmešamo manjšo količino murv, ki jih bomo uporabili na koncu, da bomo v njih povaljali oblikovane piškote.

Datlje prej malo namočimo, da postanejo mehki in bodo lahko kasneje držali skupaj celotno zmes.

Vse sestavine murve, rozine, cimet ter datlje zmešamo skupaj. Mešamo toliko časa, da se v mešalniku zmes prične sprijemati skupaj. Ko imamo občutek, da bo zmes zdržala skupaj iz nje oblikujemo piškote. Velikost oblikujete po želji, lahko so manjši, da jih pospravimo v enem grižljaju ali pa si privoščimo malo večje, da naš užitek traja dlje. Na koncu oblikovan piškot še nekajkrat obrnemo v predhodno zmletih murvah, da so na koncu obdane z drobtinicami.

 

Vse skupaj vam ne bo vzelo več kot 20 minut, seveda pa je odvisno kako sladkosnedi so vaši gostje in koliko prijateljev imate. Vsekakor pa bodo v njih uživali vsi.

 

vir: Easy to be raw

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}