Search
Presna hrana in življenjska zgodba Saše Tasevski
03.12.2012, 12:07    avtor:   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Avtorica knjige Moč žive hrane, Saša Tasevski, bo v Kalčku v Šiški v svojem brezplačnem predavanju predstavila svojo življenjsko zgodbo in svoje izkušnje s presno hrano. 
V torek, 4. decembra ob 17:30 uri vas Saša Tasevski tako vabi v trgovino Kalček, v Šiški na predavanje brez priprave hrane. Več

 

Ponovno je na voljo njena knjiga Moč žive hrane, v kateri je na osnovi izkušenj, ki jih pridobila s preteklimi delavnicami presne hrane, dodala uvod, ki pravi:

Cenjeni bralci, pred vami je knjiga, ki vam bo pokazala moč, skrito tudi v hrani. Ker se je v zadnjem obdobju presnojedstvo razvilo v modno muho, bi rada poudarila, da namen knjige ni prepričevanje, da morate stopiti na pot presne prehrane ali plačevati drage tečaje nove kuhinje, kot tudi ne podpiranje splošnega trenda družbe, ki je začel dvigovati cene za novo modno muho.

Moji nameni so popolnoma drugačni – to, da zaživite bolj zdravi in svobodni. Da boste vse manj obremenjeni s hrano in vse bolj zadovoljni v preprostih darovih, ki nam jih daje narava. Da boste imeli vse več prostega časa in zaživeli svoje sanje sreče, ki bodo navdihovale širšo družbo. Po drugi strani sem vas hotela spomniti, da je hrana sicer zelo pomembna, a zdaleč ne vse, kar je potrebno za človekovo srečo. Pri tem se rada spomnim svojega učitelja Sathya Sai Babe, ki pravi: Običajni izbruh besa porabi moč, ki jo s hrano pridobimo v treh mesecih, in drastično zmanjša človekovo odpornost. To je razlog, zakaj knjigo in svoje delavnice žive hrane prepletam z duhovnostjo oziroma pristopi osebne rasti.

Z ljubeznijo, Saša

 

Naj ob tej priložnosti z vami podelim slike moškega po imenu Storm Talifero, ki je v svojih šestdesetih letih in štirideset let na presni hrani. Meni je v velik navdih, kar opisujem tudi v svoji knjigi Moč žive hrane. Storm svetu kaže - ne le to, da je moč preživeti s presno hrano in imeti več zdravja in energije - temveč, da je s tem mogoče zgraditi močno in zdravo telo bodybuilderjev in športnikov. Storm me je vedno učil dvojega:

1. nauči se uravnotežene presne hrane, kjer bo dovolj beljakovin in drugih hranil, ki jih potrebujeta telo in um (beljakovine, rudnine ...)

2. zaupaj v sposobnosti tvojega telesa, da ti pove kaj potrebuješ v danem trenutku in se z vsemi močmi upri lačnemu umu, ki si včasih želi samo razvad in ne zdravja. Zato odkloni - kolikor le moreš gourmet hrano, ki je obdelana, četudi presna, ker je ponovno mešana z našo energijo in ne le energijo Stvarnika, ki nas sama po sebi dviguje na vseh nivojih.

Slike 62 letnega Storma ob njegovi 40-ti obletnici presnojedstva (pred tem božičem) najdete na tej povezavi. Otroci, ki jih boste videli na slikah, so njegovi otroci, ki so od spočetja dalje, vključno z nosečnostjo, presnojedci. Sama sem jih pred leti občudovala, ker so se v kratkih rokavih sankali - polni energije in življenja.

 

Naj pri vsem tem opozorim, da ne Storm ne jaz nisva zdravnika, zato se v primeru hujših zdravstvenih tegob obrnite na specialiste. Presna hrana je izredno čistilna in ob večjih težavah potrebuje nekoga, ki vam stoji ob strani ne le z znanjem presne hrane, temveč tudi z znanjem duhovnosti (osebne rasti). Sama sem pri Benetu uporabljala oboje, ker brez duhovne komponente in gradnje zdravih navad ne bi šlo. O tem sem napisala svojo drugo knjigo Potovanje v neskončnost Sebe, o kateri bo kaj več govora v prihodnjih sporočilih.
Prve utrinke si lahko preberete tukaj.

 

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}