Search
Pridružite se vrtičkarjem
04.12.2012, 07:39    avtor: Bea   vir: Ekologičen    foto: Internet
Preberite še

Samooskrba in dvig lokalnega gospodarstva je tisto, kar bi nas trenutno moralo najbolj zanimati, če hočemo naprej v svetlo prihodnost. Po Sloveniji so vedno pogostejše lokalne iniciative, ki s svojimi dobrimi zgledi skušajo spodbuditi medsebojno sodelovanje in aktivno reševanje problemov.
V Lendavi ter Murski Soboti so besede spravili v dejanja in tako pod okriljem organizacije Ekokultura Lendava ustanovili Pomursko iniciativo samooskrbe "Vrtičkarji". Vanjo se lahko vključijo vsi vrtičkarji, ki pridelujejo svojo zelenjavo ter želijo občasno ali redno sodelovati v izmenjavi pridelane hrane ter srečanjih na stojnicah ali prek prireditev in delavnic.

 

Takšne iniciative so zelo dobrodošle in hkrati predstavljajo aktivno reševanje problema samooskrbe pri nas. Kdor je mnenja, da posamezniki ne morejo spremeniti sveta se krepko moti. Medtem, ko pomembneži na položajih stikajo glave in sprejemajo zakone, se akcija dejansko dogaja pred njihovimi očmi. Preproste rešitve, ki nas peljejo naprej v svetlejšo prihodnost.

 

Za pridružitev k iniciativi je potrebno izpolniti pristopno izjavo ter napisati na kakšen način bi radi prispevali svoj delež. V obliki izmenjave, predavanj, delavnic.

 

Prijavnico najdete tukaj

 

vir: Zeleni medij

 

 

if (cook_3arh_referer) { _gaq.push(['_setReferrerOverride',cook_3arh_referer]); } if (cook_3arh_consent) {

}